DRIMON 2015

Среда 22 јули 13:00 Ready-made работилница со Кула 19:30 Дебата (Бош, Кула, Инка) 20:30 Изложби: “Компримирана разновидност”, Натали Башоска” Париз: 0 до 52200 лумени”, Никола Матоски “, Виктор и јас, Викторија Поповска 21:00 Филм The hip – Reality Overdrive), Јане Алтипармаков 22:00 Концерт – PMG Колектив
Четврток 23 јули 13:00 Ready-made работилница со Кула 20:00 Изложба: “Процесот на абразија”, Горан Менков 21:00 Кратки филмови, Факултет за драмски уметности 22:30 DJ сет Александар Гавровски
Петок, 24 јули 13:00 Ready-made работилница со Кула 15:00 Работилница “Реупотреба на текстил – мојата нова торба”, Ирина Тошева 20:00 “Пулсот на времето во Аладиновата лампа на вистината” Промоција на книгата “Пулсот на времето” од Ана Јовковска во разговор со Владимир Мартиновски и Биљана Тануровска Ќулавковска 21:00 Театар “Делириум тременс”, напишана од Благоја Ристески-Платнар, во режија на Игор Трпче 23:00 Вечер посветена на Subway, диџеј сетови – Томе Кукунеш -Rootboy и Климе Матоски – Chima
Сабота 25 јули 16:00 Танц работилница за млади со Сабина Железник “Танц импровизација и компонирање на неконвенционални места” 19:30 Предавање – Конфликтни слики во јавен простор – толкувања VS провокации “, Владимир Јанчевски 21:00 Изложби:” Без наслов – Македонски поп-арт”, Дарко Алексовски и Дарко Петрушев; “Светaта рамнотежа”, Алма Идризи 21:00 Концерт: Бернејс Пропаганда, Телонаука Совршена
Недела 26 јули 16:00 Танц работилница за млади со Сабина Железник “Танц импровизација и компонирање на неконвенционални места” 18:00 Работилница “Реупотреба на текстил – мојата нова торба”, Ирина Тошева 21:00 Видео перформанс “Водни лилјани”, Весна Дунимаглоска 22:00 Шутофонија – Кула џем сесија